reactie 0

Handige pagina met overzicht van algoritmes voor het oplossen van een Rubiks kubus

Nieuw nieuw nieuw! Algoritmes zijn de sleutel tot het oplossen van de Rubiks kubus. Daarom heb ik een pagina gemaakt waar alle algoritmes staan uit geschreven. Op die manier heb je een overzicht van alle algoritmes.

Algoritmes leer je je uit je hoofd om een Rubiks kubus op te lossen. Een algoritme bestaat uit een reeks handelingen. Als je die handelingen op de juiste manier uitvoert, kom je stapje voor stapje dichter bij de oplossing van de Rubiks kubus.

Bekijk de pagina 👉 Algoritme oplossen Rubiks kubus.

reactie 0

Nieuw record in oplossen van drie Rubiks Kubussen tegelijkertijd

Wauw, dit 8-jarige talent uit India heft volgen het Guiness World Records de beste tijd op het oplossen van drie Rubiks kubussen met zijn handen en voeten tegelijkertijd. In nog geen anderhalve minuut lost hij alle drie de Rubiks kubussen op, wat ruim 6 seconden sneller is dan het vorige record.

Atharvna R Bhat loste de kubussen op 9 december in 2020 op. Met het record hoopt hij andere mensen te inspireren om ook de Rubiks kubus op te leren lossen.

Lees meer op The Indian Express.

Afbeelding van Rubiks Kubussen
reactie 0

Film over rubiks kubus in de maak

Dit is gaaf! Hollywood website The Wrap schrijft dat er een film in de maak is over de rubiks kubus. De film vertelt het verhaal achter de kubus. En hoe Ernö Rubik de kubus in de jaren 70 als lesmateriaal ontwikkelde.

De kubussen waren vooral in de jaren 80 enorm populair. Maar zoals we in de documentaire over rubiks kubus hebben kunnen zien, is het nog steeds enorm populair. Zowel voor amateurs als professionele oplossers van de rubiks kubus. Volgens cijfers van Forbes zijn er in de afgelopen veertig jaar ruim 450 miljoen rubiks kubussen verkocht.

Wanneer de film precies uitkomt is nog onbekend. De uitvoerend producent is Ashok Amritraj Hyde Park, die eerder in zijn carrière Ghostrider en The Boondock Saints produceerde. Naar alle waarschijnlijkheid wordt in dezelfde periode als de film ook een tv programma gelanceerd rondom de rubiks kubus.

Headerfoto door Fletcher Pride op Unsplash

reactie 0

Leestip: een portret van Ernö Rubik

Ernö Rubik, bron: Wealthy Persons.com

De bedenker van de Rubiks Kubus, Ernö Rubik (nu 76 jaar oud) is een bijzonder man. De Rubiks Kubus bracht hem roem, succes en veel geld.

De Volkskrant schreef een interessant artikel over zijn Rubiks Kubus, vanaf het moment dat hij het speelgoed bedacht in Hongarije (zijn thuisland, waar hij in 1944 is geboren) tot het internationale succes over de hele wereld. De Rubiks Kubus legde Erno geen windeieren, zijn vermogen wordt geschat op 110 miljoen dollar.

Erno had niet verwacht dat de Rubiks Kubus zo breed zou worden opgepakt door competitieve sport. De hele beweging van Speedcubes heeft Ernö Rubik niet aan zien komen. Om die reden heeft Erno zelf geen speedcubes ontwikkeld. Waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds van baalt.

Lees het hele artikel hier op de Volkskrant.

reactie 0

Kijktip: The Speed Cubers op Netflix

Feliks Zemdegs in de documentaire The Speed Cubers.

Leren hoe de pro’s een Rubiks Kubus oplossen? Bekijk de documentaire The Speed Cubers, die sinds kort op Netflix staat. In deze docu volg je de ontwikkelingen van Rubik’s Cube kampioenen Max Park en Feliks Zemdegs.

Trailer The Speed Cubers

Na het zien van de documentaire heb ik de meest recente records opgezocht. Feliks Zemdegs heeft sinds deze zomer de tweede plek met een 4.16 seconden. Max Park blijft met 4.40 op de 5de plek staan. De eerste plek is voor Yusheng Du met een indrukwekkende 3.47 seconden.

#NaamTijdNationaliteitCompetitie
1Yusheng Du3.47ChinaWuhu Open 2018
2Feliks Zemdegs4.16AustraliëAuckland Summer 2020
3Patrick Ponce4.24United StatesCubingUSA 2019
4Nicolás Sánchez4.38United StatesGA Cubers Feet Fest 2019
5Max Park4.40United StatesSacCubing V 2018
6Juliette Sébastien4.44FrankrijkSens Open 2019
7Tymon Kolasiński4.51PolenWarm Up Sydney 2019
8Jakub Kipa4.59PolenPolish Championship 2018
8SeungBeom Cho4.59KoreaChicaGhosts 2017
10Tanzer Balimtas4.64United StatesPennsylvania 2018

Zelf aan de slag? Begin bij stap 1 van Rubiks Kubus Oplossen.

reactie 0

Een nieuw wereldrecord: 4.2 seconden!

Wauw, ik was op zoek naar nieuwe updates en kwam erachter dat al in 2018 een nieuw record is gevestigd: slechts 4.22 seconden was er nodig voor het oplossen van de Rubiks Kubus. Het nieuwe record is in handen van de 22-jarige Feliks Zemdegs uit Australië.

Hij deed dat op een toernooi in Melbourne. Het oude record was sinds oktober in handen van een Zuid-Koreaan, die de Rubiks Kubus in 4,59 seconden had opgelost. 

Officieel erkend record

Het record van Zemdegs is erkend door de internationale bond die over kubuswedstrijden gaat, de World Cube Association. De beste Nederlander is Mats Valk. Hij loste in 2016 de kubus in 4,74 seconden op. Dat was een tijdje het wereldrecord, maar inmiddels staat Mats op de vierde plek.

reactie 0

Drie Rubiks Kubussen opgelost tijdens het jongleren

Kan je jongleren en tegelijkertijd drie (!) Rubiks Kubussen oplossen? Ja dat kan! bekijk onderstaande video maar.

Toen ik de video zag, twijfelde ik enorm. Kan dit echt? Zelfs als je als truc een super simpel algoritme pakt, is het nog niet mogelijk om in de worp omhoog het algoritme uit te voeren. Al snel kwam ik er dan ook achter dat de video een grote truc is. Gemaakt met videobewerkingsprogramma’s. Bekijk de making of maar:

Toch leuk gedaan.

In categorie: Fun
reactie 0

Mario nagespeeld met Rubiks Cubes

Dit. Is. Gaaf.

Met een kleine 900 Rubiks Kubussen heeft YouTube Jugglesynchro een video gemaakt waarin Mario in stop motion een level doorwandelt. Los van hoe je het bedenkt om deze video te maken kost het ook nog eens énorm veel tijd om dit allemaal achter elkaar te zetten. Heel gaaf gedaan.

Bekijk de Rubiks Kubus Mario video

Via TheNextWeb

In categorie: Fun