reactie 0

Nieuw wereldrecord Rubiks Kubus Oplossen: 3.13 seconden!

Max Park wereldrecord rubiks kubus oplossen

Max Park, die je kan kennen van de documentaire over de Rubiks Kubus, heeft een nieuw wereldrecord gevestigd voor het oplossen van de rubiks kubus. In slechts 3.13 seconden wist Max Park de rubiks kubus op te lossen.

Het jonge talent van 21 jaar lost de Rubiks Kubus snel op. Waarschijnlijk nog sneller dan de tijd die je nodig hebt om deze zin te lezen.

Video van het wereldrecord rubiks kubus oplossen

Gelukkig staat ook deze keer de recordpoging op video. Bekijk hoe Max Parks de Rubiks Kubus razendsnel oplost:

Fastest Rubik’s cube 3×3 WR (3.13) sec WORLD RECORD – YouTube

Speedcuben werkt als therapie voor Max

Toen Max op jonge leeftijd gediagnosticeerd werd met matige tot ernstige autisme, realiseerden Schwan en zijn vrouw Miki zich dat hun zoon langdurige zorg nodig zou hebben. Naast zijn motorische uitdagingen heeft Max moeite met sociale communicatie.

Op zijn negende raakte Max geïnteresseerd in de Rubiks kubus die ze in huis hadden liggen.

Miki zag daar een kans en greep die meteen.

“Zijn moeder dacht dat het als een hulpmiddel kon dienen om de interactie tussen haarzelf en Max te bevorderen en zijn vingerkracht te ontwikkelen”, zei Schwan.

Ze leerde hoe ze de kubus kon oplossen door filmpjes op YouTube te kijken, zodat ze het aan Max kon leren. Binnen een paar dagen had Max de puzzel opgelost. Op zijn tiende nam hij deel aan zijn eerste snelcubewedstrijd in het centrum van Los Angeles.

“Max lichtte meteen op”, zei Schwan. “Hij leek op een kind dat zijn stam had gevonden.”

Sindsdien heeft de wereld van het speedcuben hem de ruimte gegeven om zijn sociale vaardigheden te ontwikkelen, aldus zijn vader.

Door de wedstrijden heeft Max geleerd om geduldig in de rij te wachten en naar de scheidsrechter te kijken om aan te geven dat hij klaar is. Hoewel Max nu een bekende snelcuber is geworden, zijn dat soort prestaties waar zijn familie het meest trots op is.

Toen Max in 2017 zijn eerste 3x3x3-record won op het Wereldkampioenschap, waren zijn ouders dolblij met een subtielere overwinning: terwijl hij op het podium stond, keek Max naar de andere winnaars om te zien hoe hij zijn certificaat omhoog moest houden voor het publiek. Dit moment werd vastgelegd in “The Speed Cubers”, een documentaire uit 2020 die het verhaal van Max volgt.

Schrijf een reactie