Afbeelding van Rubiks Kubussen
reactie 0

Film over rubiks kubus in de maak

Dit is gaaf! Hollywood website The Wrap schrijft dat er een film in de maak is over de rubiks kubus. De film vertelt het verhaal achter de kubus. En hoe Ernö Rubik de kubus in de jaren 70 als lesmateriaal ontwikkelde.

De kubussen waren vooral in de jaren 80 enorm populair. Maar zoals we in de documentaire over rubiks kubus hebben kunnen zien, is het nog steeds enorm populair. Zowel voor amateurs als professionele oplossers van de rubiks kubus. Volgens cijfers van Forbes zijn er in de afgelopen veertig jaar ruim 450 miljoen rubiks kubussen verkocht.

Wanneer de film precies uitkomt is nog onbekend. De uitvoerend producent is Ashok Amritraj Hyde Park, die eerder in zijn carrière Ghostrider en The Boondock Saints produceerde. Naar alle waarschijnlijkheid wordt in dezelfde periode als de film ook een tv programma gelanceerd rondom de rubiks kubus.

Headerfoto door Fletcher Pride op Unsplash

Schrijf een reactie